Κατά το σχολικό έτος 2017 – 2018 οι μαθητές του 4ου ΕΠΑ.Λ. Καλαμάτας συμμετείχαν στις παρακάτω σχολικές εκδηλώσεις και δράσεις:

Εκπαιδευτικές επισκέψεις και συμμετοχές σε προγράμματα του Κ.Π.Ε. Καλαμάτας:

  • Καλαμάτα: Από το κάστρο, ως την παραλία, περιβάλλον και ιστορία.
  • Ρήματα και απορρίμματα: Μειώνω, Επαναχρησιμοποιώ, Ανακυκλώνω.
  • Ενέργεια και ενέργειες ανθρώπων.

Εκπαιδευτική Μονοήμερη Επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.


Υλοποίηση Σχολικού Πολιτιστικού Προγράμματος με σκοπό τη δημιουργία «Θεατρικού Εργαστηρίου» για μια γνωριμία με το ελληνικό θέατρο και κινηματογράφο του 20ου αι, η οποία στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα ανεβάσει το θεατρικό έργο: «Δεσποινίς ετών 39».


Υλοποίηση Σχολικού Προγράμματος Αγωγής Υγείας «Μεσογειακή Αναιμία- Αιμοδοσία» για την τήρηση της Τράπεζας Αίματος του 4ου Επαλ Καλαμάτας και γνωριμία σχετικά με τη μεσογειακή αναιμία, την αιμοδοσία και η ενίσχυση του πνεύματος του εθελοντισμού.


Διδακτική Επίσκεψη στο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα και στο χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου.


Συμμετοχή στο «Πρόγραμμα παιδικών και μαθητικών προβολών διεθνούς φεστιβάλ Πελοποννήσου» για την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού ντοκιμαντέρ ?Two Worlds? στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.


Διδακτική Επίσκεψη στην Καπνοβιομηχανία Καρέλια


Διδακτική Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας (Καλαμάτα)


Διδακτική Επίσκεψη στο Στρατιωτικό Μουσείο Μεσσηνίας (Καλαμάτα)


Διδακτική Επίσκεψη στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας (Κάστρο, Υπαπαντή, Άγιοι Απόστολοι)


Διδακτική Επίσκεψη στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Καλαμάτα)


Διδακτική Επίσκεψη στο ΤΕΙ Καλαμάτας


Διδακτική Επίσκεψη στους Παλιούς Κυλινδρόμυλους στην Καλαμάτα


Διδακτική Επίσκεψη στα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Καλαμάτα


Διδακτική Επίσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας


Διδακτική Επίσκεψη στο στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στην Έκθεση με υπό κλίμακα ομοιώματα πλοίων της Εθνεγερσίας του 1821, αλλά και προηγουμένων περιόδων.


Διδακτική Επίσκεψη στους Προσφυγικούς Καταυλισμούς Καλαμάτας


Διδακτική Επίσκεψη στο Ξενοδοχειακό Συγκρότημα Costa Navarino Πυλίας  


Συμμετοχή στο 8ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας με τα έργα:

? Ένα παιχνίδι για την ανακύκλωση?, εφαρμογή για κινητά σχετικά με την ανακύκλωση σε App Inventor.

?Reuse Before Recycle?,  ιστοσελίδα για την ενημέρωση σχετικά με την επαναχρησιμοποίηση εξαρτημάτων υπολογιστικών συστημάτων πριν την ανακύκλωση τους αλλά και των σχετικών δράσεων του σχολείου μας.

?Case modding?, βίντεο για τη συναρμολόγηση ενός υπολογιστή.

?Νεανική Επιχειρηματικότητα?, παρουσίαση με το διαδικτυακό λογισμικό Prezi για την ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας μέσω διαδικτύου με χρήση λογισμικών ανοικτού κώδικα.


Ενημέρωση από την Κοινωνική Υπηρεσία Νοσοκομείου Καλαμάτας  για την Αντισύλληψη και τα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα.


Διδακτική Επίσκεψη  στο Σεμινάριο Γευσιγνωσίας, Πύλος Μεσσηνίας


Διδακτική Επίσκεψη  στο Κέντρο της Καλαμάτας (Τοπόσημα της Ιταλογερμανικής Κατοχής) σε σημεία της πόλης της Καλαμάτας όπου έλαβαν χώρα ιδιαίτερα γεγονότα κατά την Ιταλογερμανική κατοχή (28/4/1941 έως 6/9/1944).


Συμμετοχή στις Εκδηλώσεις της Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, στην Κεντρική Πλατεία και στην Πλατεία Αγίων Αποστόλων στην Καλαμάτα.


Διδακτική Επίσκεψη στο Γηροκομείο Καλαμάτας


Διδακτική επίσκεψη στον Άγιο Κωνσταντίνο – Μονή Καλογραιών στην Καλαμάτα. Παρακολούθησαν την παραδοσιακή πολύπλοκη διαδικασία της ύφανσης μέσα από τον αργαλειό και  ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τα στοιχεία της παράδοσης που κινδυνεύουν να χαθούν.


Διδακτική Επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο & στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Αναστορώ κι Αροθυμώ» προς τιμή της μνήμης της γενοκτονίας του Πόντου με στόχο την καλλιέργεια του σεβασμού απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα και της φιλοπατρίας.


Διδακτική Επίσκεψη στο Κάστρο της Καλαμάτας


Διδακτική Επίσκεψη στο Μουσείο Λ. Ελληνίδων Β. Καρέλια


Παρουσίαση, με μεγάλη επιτυχία, της Θεατρικής ΠαράστασηςΔεσποινίς ετών 39” από τη θεατρική ομάδα του σχολείου στο χώρο του αμφιθεάτρου του σχολείου μας με προσκεκλημένους τους μαθητές του 4ου ΕΠΑ.Λ., το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, το ειδικό σχολείο Καλαμάτας, το 6ο  Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, αλλά και τους πολίτες της πόλης μας.